Contact

HOSPITAL OUTBREAK SUPPORT TEAM

Contact

HOST-team

  • Verantwoordelijke proefproject (0,5 VTE): dr. apr. biol. Deborah Steensels i.s.m. apr. biol. Baptist Declerck
  • HOST-coördinator (1 VTE): Dries Grymonpré en Thannée Vandermeulen
  • Verpleegkundig expert infectiepreventie en controle (1 VTE): Johan Brants
  • Ziekenhuisapotheker (0,5 VTE): apr. Ine Symens en apr. Sofie Heeckhout

info@host-nol.be

Telefonische permanentie

Er wordt een telefonische permanentie voorzien overdag 7/7 (8-16u), dit enerzijds op normale weekdagen door het HOST-team en anderzijds tijdens weekend- en feestdagen door een permanentieteam bestaande uit infectiologen, klinisch biologen microbiologie en artsen infectiepreventie van het ziekenhuisnetwerk Noordoost-Limburg (ZOL Genk, ZOL Maas & Kempen en Noorderhart). Hierop kan beroep gedaan worden voor vragen m.b.t. infectiepreventie- en controle door residentiële collectiviteiten, die zich situeren binnen het geografisch gebied van het ziekenhuisnetwerk Noordoost-Limburg. 

089 32 15 38

Merk op dat HOST de bevoegdheden van de deelstaten ten opzichte van de residentiële collectiviteiten dient te respecteren. Zo zal het ambulante Outbreak Support Team (OST) prioritair tussenkomen als de eigen middelen van een collectiviteit ontoereikend zijn en als de epidemiologische situatie het vereist. In het geval dat ook hun capaciteit haar limieten zou bereiken, kunnen de communautaire en regionale overheden een beroep doen op het HOST van het gebied waar het incident zich voordoet.
Aangifte van meldingsplichtige infectieziekten dient zoals steeds te gebeuren via de reguliere kanalen, namelijk aan de provinciale dienst infectieziektebestrijding tijdens de kantooruren.
Infectieziektebestrijding Limburg: Dr. Tine Huls, Koningin Astridlaan 50 bus 7, 3500 Hasselt, Tel.: 011 74 22 42 - Fax: 011 74 22 59, E-mail: tine.huls@vlaanderen.be.
Dringend te melden infectieziekten buiten de kantooruren kunnen gemeld worden aan de dienstdoende arts infectieziektebestrijding op het nummer 02 512 93 89.

Google My Business

In de kijker