“Waar zijn die handjes?!” voor infectiepreventie?


Tijd voor een opfrissessie infectiepreventie? Dan komen wij - HOST team infectiepreventie Noordoost-Limburg - graag (kosteloos) bij u langs! Medewerkers van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Pelt ontdekten in een eerdere vorming welke kiemen voorkomen in woonzorgcentra en hoe ze hiermee kunnen omgaan.

Voelt u hier het enthousiasme van de medewerkers van WZC Sint-Jozef uit Pelt?
Voelt u hier het enthousiasme van de medewerkers van WZC Sint-Jozef uit Pelt?

De aandacht voor infectiepreventie kreeg een boost tijdens de COVID-crisis. Andere vervelende kiemen kwamen hierdoor wel eens op de achtergrond. In deze vorming worden daarom de meest relevante kiemen in de kijker geplaatst (bv. schurft, Noro-virus). Hierbij wordt aandacht besteed aan het herkennen van symptomen en instellen van de nodige maatregelen om  verspreiding te voorkomen.



De afwisseling tussen theorie en spelvorm zorgt ervoor dat de materie op een laagdrempelige manier aangeboden kan worden aan alle zorgmedewerkers. de vorming duurt 2 uur maar hier kan in onderling overleg van afgeweken worden. De vorming wordt gegeven door Johan Brants (infectiepreventieteam ZOL Genk) en Dries Grymonpré (infectiepreventieteam Noorderhart Pelt).

Interesse?

Neem contact met ons op via mail naar info@host-nol.be of telefonisch via: 089 32 15 38.

Voor meer informatie, kijk op www.host-nol.be

Meest Recente Posts

In de kijker